I den här bussen kommer Modo-spelarna att resa i. Foto: Privat
ÖRNSKÖLDSVIK

Modo tar bussen istället för flyget

1:39 min

Modo Hockey som förlorat 15 miljoner de tre senaste säsongerna försöker nu på alla sätt att spara pengar. Det senaste är att laget kommer att åka runt i en specialinredd buss i vinter istället för att ta flyget.

Genom att byta charterflyg mot buss spar Modo 800 000 kronor på en säsong enligt föreningens ordförande.

– Varje resa med charterflyg kostar rejält mycket, säger föreningens ordförande Tomas Byberg, ordförande i Modo hockey.

Han sitter själv på dubbla stolar i det här fallet, då det är Bybergs företag som köpt in bussen från Holland. Förra året åkte Modo på elva chartrade resor. I år blir det bara sju resor.

Laget kommer att åka i en specialinredd buss till alla matcher förutom de i Göteborg, Karlstad, Växjö och Jönköping. Och på det här sättet kommer Modo att spara 800 000 kronor i ett mycket bekymmersamt ekonomiskt läge.

Modo redovisade ifjol en förlust på 5,7 miljoner och föreningen har tappat 15 miljoner de tre senaste åren.

Det är Modos general manager Markus Näslund som via en minskad budget tvingas till den här åtgärden. Men tränaren Anders Forsberg ser inga större problem med det.

– Det ställer andra krav på planering, säger han.

Uppladdningen blir inte sämre?

– Jag tror inte det. Vi har internet, sköna säten och tvapparater. Det är som att sitta i ett vardagsrum, säger Anders Forsberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista