Varsågod, gå fram till mikrofonen och sjung! Foto: Johan Ljungström/Sveriges Radio
förmiddag i p4

Bli din egen idol och pröva karaoke

Inte helt sällan består en utekväll, ett födelsedagskalas, eller kanske till och med en mysig hemmakväll med barnen, av karaoke. Förmiddagsredaktionen ville pröva sina musikaliska vingar och tog hjälp av en riktig karaokefantast. "Ta i från magen", rådde Ola Lindström och det gjorde Magnus Leijon och Karin Lönnå.

Olas övriga råd till alla karaoke-sugna var att inte tänka på vad alla andra tycker och inte heller falla för grupptrycket att kliva upp till mikrofonen bara för att kompisarna hetsar dig. Dessutom är det bra att välja låtar som man verkligen gillar och som passar ens röst. Men framför allt handlar det om inställning.

– Du måste vilja sjunga! Och vill du det ska du det, oavsett hur det låter.

Ola vet, för hans karaokekarriär startade i och med att han ratades i en Idol-audition 2004. Några år senare vann han Karaoke-SM och var med i Team LaGaylia i "Körslaget". Nu är han stammis på karaokeställena i Sundsvall.

Han tycker att finessen med karaoke är att alla som vill får vara med och att det är ett utmärkt sätt att få några minuter i rampljuset utan att så mycket står på spel.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".