Förlust i preimären av Hockeyallsvenskan för Timrå. Foto: Robin Nordlund / Scanpix
Hockey

Tuff start för Timrå i Hockeyallsvenskan

1:48 min

Timrå fick inte den start laget ville ha i premiären i Hockeyallsvenskan. Förlust med 4-0 mot Västerås som var piggare och rappare i allt som hände på isen.

Det blev ingen bejublad premiär i Hockeyallsvenskan för Timrå IK som redan innan matchstart började tumultartade då Västerås tillresta fans tände ett flertalet bengaler inne i arenan. När röken sånär avtagit och matchen startas fick Timrås Emil Pettersson ledas av planen efter en ful armbågstackling från Västerås Andreas Lindh som också fick dubbla matchstrafff. I det numerära spelövertaget kunde inte Timrå förmå något vägvinnande spel utan det var Västerås som utnyttjade situationen bäst och Tony Romano gjorde 1-0 till gästerna.


Men Timrå lyckades in förvalta spelövertaget och Västerås hade innan perioden var slut gjort 2-0. I mittakten var det Timrås tur att spela ett flera gånger med en man mindre på plan. Det utnyttjade Västerås vid två tillfällen och ställningen inför tredje perioden var 4-0.


Den sista peridoden blev händelsefattig. Där Västerås bevakade ledningen och Timrå försökte undvika utvisningsbåset. En mållös period som innebar att Västerås rättvist tog med sig 3 poäng hem.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista