ÖRNSKÖLDSVIK

Modo saknar två i hemmapremiären

Modo saknar både Mattias Ritola och Joonas Lehtivuori i morrondagens hemmapremiär mot AIK i svenska hockeyligan. Båda är skadade.

 Enligt uppgifter till Allehanda.se är det en allvarlig skada som Lehtivuori drabbats av. Ett mellanhandsben är av och backen opererades i söndags. Enligt Modo:s matchläkare kan det ta 5-6 veckor innan finländaren kan spela igen.

Anders Forsberg, tränaren, låg däckad igår söndag via en förkylning men ledde dagens träning:

Hur känns premiärvinsten?

- Självklart skönt att vinna direkt. Det är ett bra spår att vara inne på. Tycker att vi växte allt eftersom och andra halvan av matchen är vi bättre än Växjö.

Vad känner du att ni måste förbättra till i morgon?

- Power play måste vi bli hetare i. I lördags så sänkte vi pucktempot när vi fick chansen i den spelformen. Men jag vet att vi har de kvalitéer och ingredienser man behöver för att vara framgångsrika i power play.

Vad tror du om AIK?

- Har sett deras premiär mot HV71 och de var riktigt vassa i det offensiva spelet. De hade bra fart och snabba spelvändningar. Gäller för oss att vara noggrann - att inte bjuda dem på någonting.

Kort om MODO Hockeys lag i hemmapremiären?

- Vi kommer till spel med sju backar och 13 forwards.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista