Foto: Karin Lönnå/Sveriges Radio

Olika bilder av barngruppernas storlek i Timrå

1:26 min

En tredjedel av tillfrågade föräldrar i Timrå är ganska eller mycket missnöjda med hur stora barngrupperna är på dagis. Det syns i en stor enkät som Skolverket gjort över hela Sverige. Men alla tycker inte att det är ett lika stort problem.

Ann-Sofie Lindfors, som har en femårig son på Älvstrandens förskola i Timrå, har märkt att det kan bli jobbigt för honom när det är många barn på avdelningen.

- Min sons upplevelse är att det passar bättre i ett mindre antal barn. Vi var först på en avdelning med 36 barn och han mådde helt enkelt inte bra, säger hon.

Men Maria Andersson och Helena Berglund som är förskollärare på en annan av Älvstrandens avdelningar tycker inte att barngrupperna är för stora.

- Nivån som vi har här tycker jag känns bra. Vi är sju stycken som jobbar med 36 barn och det är bra, säger Maria Andersson.

- Om man kunde önska skulle vi kanske kunna göra ett ännu bättre jobb om man hade mindre grupper, men jag tycker att vi ror det i land, säger Helena Berglund.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista