GIF Sundsvalls supportrar Patronerna hejjar på sitt lag från läktaren. Foto: Christer Jonasson /Arkiv
Västernorrland

Höstspöket skapar oro bland GIF-supportrarna

Håkan Huljegård: "Det är ett enormt lidande"
2:48 min

GIF Sundsvall har en tendens att göra sämre ifrån sig på hösten och nu börjar snacket gå om höstspöket. Det kanske är så att det finns ett spöke som drar ned prestationen för laget vid den här årstiden? Håkan Huljegård, som är supporter i Patronerna, är orolig.

Han har också skapat allt affischmaterial som giffarna använder, samt lagets maskot Giffen. Håkan Huljegård är ett engagerat fan.

– Det har varit riktigt skakigt de senaste höstsäsongerna. Och nu är det på håret som vanligt. Men vi får stå kvar och heja på helt enkelt, säger han.

De senaste tre matcherna har giffarna fått med sig två poäng men man kan se det som att de har förlorat sju. Samtliga matcher har varit mot lag som de "ska" vinna mot. Inför kvällens match borta mot Ljungskile ligger giffarna på tredje kvalplats i tabellen med tre poäng upp till andra platsen.

Vad kan det vara som gör att ett lag år efter år presterar sämre under en viss period? Idrottspsykolog Åke Fjellströms teori är att spelarna är sämre tränade eller att höstplanerna inte passar giffarnas tekniska fotboll.

– För att ändra läget måste man börja träna bra, titta framåt och betona samarbete, säger han.

Aila Stefansdotter-Franck
aila_stefansdotter.franck@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".