1 av 3
Några av dom 38 flyktingar som kom till Mellansel idag.Foto: Lennart Sundwall
2 av 3
Med buss från Gävle kom nu under eftermiddagen 38 flyktingar till sitt nya boende i Mellansel. Foto: Lennart Sundwall
3 av 3
Här ska dom knappt 100 flyktingarna bo ett tag framöver. Hur länget vet ingen idag. Foto: Lenart Sundwall
Örnsköldsvik

De första asylsökande har kommit till Mellansel

1:29 min

Under tisdagen anlände de första asylsökande till Mellansel i Örnsköldsviks kommun. Det är planerat för 92 människor på flykt från olika länder, främst från Syrien, och i denna första omgång kom det 38 personer med buss från ett transitboende i Gävle. En av dem var Valid från Syrien som var på flykt i sju dagar innan han nådde Sverige.

Många känner till förhållandena i Syrien, Valid var bara en av ungefär 2.000 människor som flydde till Sverige i förra veckan. Nu ska Valid bo i Mellansel, ett samhälle på 800 människor ett tag framöver. Om framtiden vet han inte så mycket.

38 flyktingar håller just nu på att installera sig i Mellansel, på torsdag kommer nästa buss från transitboendet i Gävle. Knappt 100 asylsökande kommer att placeras i Mellansel, senare kommer lika många till Björna, Långviksmon och Trehörningsjö.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista