Foto: Gerry Broome/Scanpix
Västernorrland

Ny klass 1 varning över Medelpad

En klass 1 varning för mycket regn har utfärdats av SMHI för onsdagen, mellan 30-50mm kan komma över Medelpad fram till onsdag kväll, samma mängd som skulle komma fram till natten mot onsdagen. Översvämmningar på vägpartier rapporteras i Medelpad.

Fullt så illa blev det inte, generellt kom det 15-20 mm regn över Medelpad, där bara Torpshammar sticker ut med 32 mm.

Det blir en hel del regn över resten av länet, med nederbörd också i Ångermanland, men inte i samma utsträckning som över medelpad.

Två vägar har hittills rapporteras ha väldigt mycket vatten på vissa delar, det handlar om E14 mellan Vattjom och Sundsvall i höjd med Kolsta. En vägtrumma är översvämmad och det är väldigt mycket vatten på vägen. Främst i riktning mot Sundsvall. Arbetetet med att lösa översvämmningen pågår, trafikanter uppmanas ta det försiktigt när man passerar då det är väldigt begränsad framkomlighet. 

Riksväg 83, genom Ånge vid järnvägsviakdukten uppges det att bilister måste ta sig ut i ckyelbanan för att ta sig förbi då det är stora vattenmängder på körfälten. Räkna med stora störningar också där.

Rapporter om att många småvägar är drabbade har också inkommit där vägtrummorna fylls igen och vägarna svämmar över.

Har regnet drabbat dig? Är det några störningar någonstans? Kontakta oss!
p4vasterrnorrland@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista