1 av 4
SR:s reportrar som trotsar regnet och i dag befinner sig i Bollstabruk. Foto:SR
2 av 4
På plats i Bollstabruk, vi är parkerade framför pastorsexpeditionen, kom gärna och hälsa på oss. Foto:SR
3 av 4
Ingrid Engstedt Edfast och Ann-Charlotte Carlsson på väg ut på turné i Västernorrland. Foto: Karin Lycke
4 av 4
Foto: SR
ROADTRIP

P4 Västernorrland i Bollstabruk

Eva Mähler, Bollstabruk "Lite målarfärg skulle göra stor skillnad"
3:16 min

P4 Västernorrland fortsätter sin resa runt länet för att ta reda på vilka frågor som är viktiga för just Dig. Idag regnade det intensivt och i Bollstabruk sköljde smutsvattnet längs sidorna på bilen när vi försökte parera mellan de djupa vattenpölarna.

Aldrig tidigare har husen sett så gråa ut, de tomma butikerna så övergivna och de trasiga fönsterrutorna så sorgliga, som just idag - men vi behövde bara gå ur bilen för att träffa öppna, glada människor som gillade sitt Bollstabruk - och som är beredda att kämpa för att få det bättre.

Vi träffade bland andra Ragnhild som, regnet till trots, kämpade för att få behålla badhuset. Som aktiv i Bollstabruks intresseförening hade hon därutöver en lång lista på saker värda att jobba för. Birgitta i loppisen och aktivitetshuset tvärs över vägen, tyckte Bollstabruk var ett fantastiskt ställe att jobba på och gladde sig åt alla som stannade till för en pratstund eller för att köpa ett par nystickade vantar.

Prästen Ulf jobbar bland annat med asylsökande och menade att det handlar om att se lösningar istället för problem, att upptäcka möjligheterna med det som sker. Och kan det vara så att "Bollstabruk - möjligheternas samhälle", kan bli verklighet, med hjälp av några burkar färg, en ordentlig portion entusiasm och ett stort lass framtidstro.

Imorgon har stövlarna torkat och då beger vi oss ut på nya äventyr, beredda att se spännande platser och att lyssna till vad människorna där har att berätta.

Missa inte att gå med i vårt publiknätverk - ett sätt att förbättra vår bevakning.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".