ÖRNSKÖLDSVIK

Kärv ekonomi lägger Modos planerade hockeymuseum på is

6:50 min

Det blir inte några billigare biljetter framöver i Svenska hockeyligan. Trots att ett lag som Modo bara haft 4 700 åskådare i snitt på sina hemmamatcher väljer man att behålla sina gamla priser. Och kärv ekonomi har gjort att spelarbudgeten bantats kraftigt, och planerna på hockeymuseet ligger på is.

En konsekvens av det dåliga publikintresset har blivit att Modo hockeys styrelse har gett general manager Markus Näslund mindre pengar att handla för. 1,5 miljoner har Modo bantat spelarbudgeten med, berättar Börje Lindholm, tillförordnad VD.

Modo hockeys budget inför seriestart låg på 5 800 åskådare per match. Det kom 4 399 till premiärmatchen och då gick styrelsen in och reviderade siffrorna. Idag har Modo ett publiksnitt på ungefär 4 700 på sina sex spelade hemmamatcher.

Inga billigare biljetter är att vänta den här säsongen. Speciella paket pratar Modo om, enstaka matcher eller flera matcher ihop till ett rabatterat pris.

Modo brottas med ekonomiska problem och har så gjort under några år. En annan konsekvens av detta har blivit att det Hall of Fame eller hockeymuseum som skulle byggas inne i arenan mer eller mindre har lagts på is för tillfället. Tidigast någongång nästa år blir första delen klar. Modo hockey fick i mars i år ett lån av Örnsköldsviks kommun på fyra miljoner för just Hall of Fame:

– Jag har haft andra viktigare.saker att prioritera. Idag kan jag inte säga när vårt Hall of Fame står klart, säger Börje Lindholm, tillförodnad VD för Modo hockey.

Modo hockey hade i princip gjort klart med en ny VD härom veckan, men plötsligt ändrade sig personen ifråga och nu får Modo söka vidare tillsammans med ett rekryteringsföretag.

– Själv tyckte jag att det i princip var klart, säger Börje Lindholm. Vi var överens men något hände och där är vi just idag!

En annan nyhet gällande elitserielaget från Örnsköldsvik är att hejaklackarna kommer att säras i arenan. Motståndarklacken kommer från den 26 oktober att hänvisas högst upp på den ena långsidan av hallen.

– Det här är ett önskemål från såväl tränaren Anders Forsberg som Markus Näslund, säger Börje Lindholm. Vi tror att vi i och med den här åtgärden får en ännu bättre och röststarkare klack.

Lennart Sundwall

lennart.sundwall@sverigesradio.se
060-190311

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista