1 av 2
Pensionärsbostäder i Anundgård, Holm som fastighetsbolaget Aros Energideklarationer äger. Foto: Ingrid Engstedt Edfast/SR
2 av 2
Jonas Höglund, brandingenjör, Räddningstjänsten i Medelpad. Foto: Ingrid Engstedt Edfast/SR

Räddningstjänsten kritiserar asylboende i Holm

Räddningstjänsten: Det är uppenbart att man ljugit om brandskyddet
1:28 min

Nu kommer kritik från Räddningstjänsten om den planerade anläggningen för ett tillfälligt asylboende i Anundgård, Holm. Vid ett besök kunde Jonas Höglund, brandingenjör vid Räddningstjänsten i Medelpad konstatera att det bland annat saknades automatiskt brandlarm och att de uppgifter om brandskydd som fastighetsägaren Aros Energideklarationer hade uppgett inte stämmer.

I den skriftliga ansökan till Migrationsverket som fastighetsbolaget Aros energideklarationer skickat in så anges bland annat att automatiskt brandlarm är ett krav för den här typen av boende.

Räddningstjänsten har påpekat bristerna för Migrationsverket men kan inte göra någonting innan verksamheten börjat och de asylsökande flyttat in.

Vi har sökt Migrationsverket som lovat återkomma med en kommentar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".