Josephine Telberg från Indal och Sisinia Andersson från Kovland. Foto: Ingrid Engstedt Edfast/SR

Startar insamling till katastrofen i Filippinerna

"Vi känner medlidande med vårt folk"
3:32 min

Tyfonen som drabbat Filippinerna och gjort tusentals människor hemlösa har resulterat i hjälpinsatser från hela världen, regeringar såväl som privatpersoner försöker hjälpa till. I Västernorrland planerar Josephine Telberg från Indal och Sisinia Andersson från Kovland att samla in pengar. 

– Jag sa till min man att jag vill flyga dit. Jag har många släktingar där. Det vi samlar in kanske bara blir småpengar, men vi vill hjälpa våra landsmän, säger Sisinia Andersson. 

Tillsammans med andra filippiner som är bosatta i Västernorrland hoppas Josephine Telberg och Sisinia Andersson kunna samla in pengar. Bland annat genom att sjunga på offentliga platser och kanske också laga filippinsk mat. 

I Filippinerna har läget under dagen blivit alltmer desperat för de överlevande efter tyfonen Haiyan, som drabbade landet i fredags. Det råder akut brist på rent vatten, mat och mediciner. Samtidigt har evakueringarna från området så smått kommit igång.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".