Operationer flyttas till Sollefteå

0:10 min

Någon gång under nästa år kommer Sollefteå sjukhus få fler operationer av rutinkaraktär. Exakt när är inte bestämt ännu då de länsövergripande klinikerna ska vara på plats först. Samtidigt kommer canceroperationerna flyttas till Sundsvall. 

Mötet i gårkväll då landstingsledningen informerade och förklarade varför man vill flytta canceroperationerna från Sollefteå sjukhus var välbesökt. Det handlar om en nationell cancerstrategi och inte bara något som händer här i Västernorrland, enligt Margareta Rödén, landstingets hälso- och sjukvårdsdirektör fast när hon inledde mötet.

Samtidigt flyttar man alltså andra operationer till Sollefteå. Det är rutinortopedi och rutinkirurgi som ska läggas i högre grad på Sollefteå sjukhus än tidigare. Det berättade hälso- och sjukvårdsnämndens moderata ordförande Jacomina Beertema i P4 Västernorrland redan i juni i år. Ett besked hon står fast vid idag även om tidsplanen inte är klar. 

– Det är aktuellt när de länsövergripande kliniker är på plats och det har jag inget datum för. Processen är i gång, men är tidskrävande. Vi räknar med någon gång under nästa år, säger Jacomina Beertema i en kommentar till P4 Västernorrland idag.

I morgon kan du chatta med Jacomina Beertema efter kl 15.00.