1 av 2
Edward Strandlund och Juhbani Ahokas-Löfgren med klassens specialbyggda robot. Foto:SR
2 av 2
Evelina Wijkmark och Annie Rullander med klassens specialmålning som ska finnas i skolans monter i norska Bodö. Foto: Lennart Sundwall/SR

Reseleelever bygger lego i norska Bodö

Reseleskolan och deras robot
1:22 min

17 elever på mellanstadiet i Resele skola har kvalat in till en skandinavisk final i en stor legotävling. På torsdag åker man till norska Bodö bland annat med sin specialbyggda robot. Nästan 80 mil enkel väg!

Först klarade Resele skola av regiontävlingen i Härnösand. Detta gav biljetten till Bodö i Norge. Just robotbygget är bara ett moment i legotävlingen som nu avslutas med ett kan man säga nordiskt mästerskap i Bodö. Dit är det knappt 80 mil enkel väg för dom 17 eleverna i fyrsexan på Resele skola.

Temat som tävlingen bygger på i år är naturkatastrofer  och det juryn tittar på är hur klasserna jobbat med teknik, marknadsföring, forskning, entreprenörskap och samarbete.

Och just samarbetet eleverna emellan har gett positiva signaler till det fortsatta skolarbetet säger Evelina Wijkmark i fyr-sexan:

– Vi vet nu vad vi kan och är bäst på, vi har blivit en tight klass där vi jobbar för varandra.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".