Fortsatt tågtrafik till Härnösand

SJ säger idag till TT att X 2000-tågen ska fortsätta att trafikera Härnösand som tidigare med ett tåg som anländer till Härnösand på kvällen för att åter rulla mot Stockholm tidigt på morgonen.

Detta trots att landstinget i Västernorrland inte vill skjuta till de tre miljoner kronor till länstrafikbolaget som krävs för att tågen ska rulla vidare när statliga Rikstrafiken av besparingsskäl drar in sitt stöd för trafiken med X 2000-tågen mellan Sundsvall och Härnösand.

I den nya turlistan som träder i kraft i sommar blir restiden mellan Härnösand och Stockholm fem minuter kortare trots att tågen i fortsättningen också kommer att stanna i Timrå.

Till den övriga passagerartrafiken med tåg till och från Sundsvall kommer passagerarna från Härnösand även i fortsättningen att få ansluta med buss i väntan på att Ådalsbanan är upprustad och ansluten till den nya järnvägen Botniabanan som byggs till Umeå.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".