Jonas Sjöstedt, partiledare Vänsterpartiet. Foto: Yvonne Åsell/SvD/TT

Klent intresse när Sjöstedt bjöd in till frågestund

Jonas Sjöstedt: Intresset för partipolitik är begränsat bland ungdomar
1:20 min

Frågorna var få och korta när gymnasieelever på Parkskolan i Örnsköldsvik fick chansen att ställa vänsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt mot väggen i eftermiddag.

– Dom var blyga men jag tycker att det är fel när vissa politiker bara visar upp sig på de teoretiska utbildningarna där man pratar politik, säger Sjöstedt om det klena intresset.

Jonas Sjöstedt började sin dag på gymnasiet i Härnösand innan han fortsatte till Örnsköldsvik och Parkskolan. En skola med flera yrkesinriktade utbildningar. Sedan Sjöstedt berättar om vad vänsterpartiet står både inför EU valet och riksdagsvalet nästa år, var det dags för en frågestund. Knappt en enda fråga från de hundratalet gymnasieelever som fanns i aulan.

– Intresset för partipolitik är begränsat i de här åldrarna men ingen du pratar med lämnas nog oberörd när det pratas om jobb och arbetslöshet, avslutade Jonas Sjöstedt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".