Det fanns planer på att stänga bassängen innan jul, eftersom personalen skulle skadas av murbruk som lossnar från väggar och tak var alldeles för stor. Foto: Mikael Andersson

Oklart när Sundsvall kan få ny simhall

1:53 min

Trots att Sundsvalls kommunfullmäktige tog ett beslut i våras att satsa 150 miljoner på en simhall i Sundsvall finns det fortfarande inget beslut om när bygget kan starta. Samtidigt är situationen för simhallen i Sporthallsbadet akut.

– Stor delar av betongen har släppt. Men vi har kontinuerlig kontroll så att vi överhuvudtaget ska kunna ha öppet, så det är ingen direkt fara att det ska rasa ihop, säger Hasse Bergqvist.

I taket under bassängen har man satt upp nät för att hindra att murbruk ska falla ner- på väggarna hänger rostiga rör. Och flera experter har dömt ut simhallen. Börjar man inte snart bygga en ny simhall är arenachef Hasse Bergqvist orolig över att man kan behöva stänga igen eller satsa stora pengar på renovering.

– Vi vill inte lägga ut pengar i onödan om vi ska riva hallen, säger han.

Efter flera års turer fattade kommunfullmäktige ett beslut i våras om att satsa 150 miljoner på en ny simhall, men det finns fortfarande frågetecken när det bland annat gäller hur stor del av finanseringen olika förvaltningar ska stå för. Men Reinhold Hellgren (C), ordförande i Kultur och fritidsnämnden, säger till P4 Västernorrland att simhallen är prioriterad och att man nu jobbar med projektering, men han kan inte ge något besked om när bygget kan komma igång.

Antalet motionssimmare på sporthallsbadet har fördubblats de senaste tre åren, så även bland besökare i simhallen är en ny hall viktig.

– Det ser gammalt ut så de borde bygga en ny, säger Oliver von Walden, som är och simmar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista