Bo Häggqvist, verksamhetschef för gymnasieskolan i Sollefteå, utreder vilka konsekvenserna blir om fyra gymnasieprogram läggs ner på Gudlav Bilderskolan i Sollefteå. Foto: Anna Ahlström

Uppdelad gymnasieskola i Sollefteå - även i fortsättningen

3:11 min

Gymnasieskolan i Sollefteå kommer sannolikt att vara uppdelad även i fortsättningen. Det menar Maj-Lis Andersson (V), vice ordförande i barn- och skolnämnden.

– Det finns inga pengar till att bygga nytt på GB-området, säger hon.

Lärare och elever på gymnasiet i Sollefteå har varit kritiska mot att skolan från och med i höstas har varit uppdelad. I och med att det är fel på en del av lokalerna på Gudlav Bilderskolan har kommunen flyttat en del av verksamheten till nya Hågestaskolan. Lärare måste nu gå emellan skolorna och det har varit ett stressmoment, en del lärare har dessutom mått väldigt dåligt.

– Vi lärare får mindre tid att lägga på det utbildningsrelaterade, säger Jan Davidsson, samhällslärarare och kommunombud på Lärarnas Riksförbund

Lärare vill att verksamheten ska vara på ett och samma ställe, men enligt Maj-Lis Andersson lär det inte bli på det sättet.

– Det finns inga pengar att bygga nytt på GB-området. Det finns inget förslag att bygga nytt, utan det som finns är att ha det uppdelat i två gymnasiedelar, säger hon.

Men Maj-Lis Andersson tycker att det är ett problem att lärare måste gå emellan Gudlav Bilderskolan och Hågestaskolan och hon förstår att det är besvärligt. Men hon säger att det inte är en fråga för politikerna.

– Skolledningen måste kunna lösa det schemamässiga så att inte lärare ska behöva gå fram och tillbaka så mycket, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista