Foto: Johan Nilsson/TT

Flyg ställs in i Malmö efter olycka med plan från Sundsvall

Ett postflyg från Sundsvall gled av landningsbanan efter landningen på Malmö Airport vid kvart i två i natt. Ombord fanns två piloter, ingen av dem skadades. 

Statens haverikommission informerades rutinmässigt under natten, liksom flyg- och sjöräddningen, säger Carl Selling vid Luftfartsverkets pressjour.

– Haverikommissionen kommer att utreda orsaken. Det som vi kan ha en uppfattning om är att det var mycket starka sidvindar i kombination med en våt och hal landningsbana, säger han.

Landningsbanan, den enda på flygplatsen, hålls stängd tills vidare. Hur länge kan inte Carl Selling upplysa om. Det beror bland annat på haverikommissionens beslut. 

Flygavgångarna från Malmö Airport (Sturup) har ställts in tills vidare med anledning av nattens flyghaveri. Det är oklart när under fredagen som trafiken drar igång igen, säger Anna Domanders på Swedavias presstjänst.

– Inom kort så påbörjas arbetet med att transportera bort fraktplanet, och så snart det är gjort och man har gjort en säkerhetsbedömning kommer trafiken dra igång. Jag kan inte säga när det kommer ske, säger hon.

Resenärer uppmanas att hålla sig informerade och kontakta sina flygbolag för aktuella avgångstider.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista