Fängelse för att ha sålt narkotika för ett värde av en miljon

Idag kom domen i den över 50 personer stora knarkhärvan som avslöjades i Sundsvall i våras. De två huvudmännen dömdes till tre års fängelse vardera.

Huvudmännen ska ha från augusti 2012 till april 2013 enligt åtalet ha haft minst 3,4 kilo amfetamin som varit avsatt för försäljning. De ska dessutom ha skapat en organisation för narkotikahandeln med underleverantörer och ett rätt stort antal kunder. Narkotikan ska ha sålts vidare till främst brukare i Sundsvalls området men också till Härnösand.

En av huvudmännen ska också ha förvarat nästan 200 gram amfetamin på en pizzeria i Sundsvall. Hos en av de dömda hittades också knark som smugglats in på Saltviksanstalten i Härnösand. Narkotikan har haft en värde på gatan på omkring en miljon kronor.

Men totalt är det ett 50-tal personer som döms i den stora narkotikahärvan. De flesta av de för innehav, att ha använt eller köpt narkotika av huvudmännen, till kortare fängelsestraff, villkorliga domar, dagsböter eller skyddstillsyn

Som bevis har åklagaren bland annat haft en stor mängd telefonsamtal och sms mellan flera av de dömda i härvan. I avlyssningen anges en typ av kodspråk. man har pratat om gubbar, skjuts, kramar och pussar och annat som ska ha haft med köp och försäljning av narkotika att göra.