1 av 5
Colaflaskor, sega råttor - mumsigt att minnas. Foto: Sveriges Radio
2 av 5
Godis är gott! Foto: Claudio Bresciani/TT
3 av 5
Godisklassikern "Non-stop" Foto: Claudio Bresciani/TT
4 av 5
Tablettaskar har vi alla haft.. Foto: Janerik Henriksson/TT
5 av 5
Växte du upp på 1940-talet minns du säkert de stora polkagrisklubborna med glädje. Foto: SVT Bild

Godis vi minns!

Kjell Lönnå: Vi hade egentligen bara två kola
4:00 min

Lakritskillar, tuttifrutti, poprocks, tomtebrus, 5-öres kola ... Förmiddag i P4 öppnade alla kontaktvägar och godisminnen ramlade in i en strid ström. Vilket godis var din absoluta favorit?

Hej Carin och  Magnus! Godis för mig var Farmor Idas marsipankonfekt, hon gjorde den alltid till jul. Själv utvecklade jag den i vuxen ålder med att doppa konfekten i smält blockchoklad. Mums!  Mvh Inger Medelberg-Söderström.

Hej! Jag minns en syrlig ljusgul kola med namnet FOX, hur mycket har man inte ätit av den ! / Anso

Jag köpte lakritspipor. Det tyckte Mamma inte om! Hon var nog rädd att jag skulle börja röka! Det gjorde jag inte! - Hasse. B

Jag blev så glad för någon vecka sedan när jag såg tomteklubbor i en affär. Rektangulära hälften röd hälften svart. Har inte sätt dem sedan högstadiet på 80-talet.

Varför försvann Nickel och då var orginal så klart bäst./ Anne-Lie.

Ett godis som jag minns är en kola som var 10cm lång och 2cm bred, brun utanpå och rosa inuti. Sportkola hette den, jättegod kan inte glömma den! Kostade 10 öre på 50 talet. Hälsning från Lollo

Hej jag minns tuggummit Bazooka med en liten seriestrip som satt på insidan omslaget. strupen handlade om Bazooka-Joe, en kille med snusnäsduken i bakfickan. Tuggummit var rosa o smakade ungefär som Bugg som kom senare. Hälsn fr Åsa Bylund, uppvuxen i Kramfors, handlade på plåtkiosken på Torget.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".