Domen för övergrepp i rättssak, mot två män från Sollefteå bekräftas av hovrätten. Foto:Christer Suneson

Mordanklagad 68-åring för sjuk för rättegång

Det blir ingen hovrättsrättegång mot den 68-åring i Sundsvall som tingsrätten dömde till ett års fängelse för att ha orsakat sin hustrus död i februari förra året. 

Mannen åtalades för mord eller dråp men dömdes för grov misshandel och åklagaren överklagade.

Rättegången i Hovrätten var inplanerad sedan i slutet av oktober och skulle ha startat idag,  men åklagaren har nu dragit tillbaka sin överklagan, då hon anser att mannens sjukdomstillstånd gör att det inte går att driva målet vidare.

-- Mannens tillstånd har förvärrats så pass mycket så jag såg ingen möjlighet att driva det här, jag ser inte att det finns några förutsättningar för att han ska dömas till ett allvarligare brott och till längre straff än han fick i tingsrätten, säger åklagare Stina Sjöqvist.

Mannen vårdas i dag på ett av kommunens boenden, och det blir nu upp till kriminalvården att försöka lösa frågan om och hur mannen ska kunna avtjäna sitt straff.

– Ja, det kommer att bli kriminalvårdens problem att lösa det, det är möjligt att man kommer fram till att det finns hinder för verkställighet, säger Stina Sjöqvist.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista