Tonåringar misstänks för flera fall av stölder och misshandel

Två 15-åringar och en 17-årig pojke åtalas nu misstänkta för flera fall av stölder, rån och misshandelsfall i Sundsvall. De två 15-åringarna ska bland annat ha stulit tobaksvaror och kontanter till ett värde av omkring 28 000 kronor från en matbutik i Skönsberg.

En av 15-åringarna är också misstänkt för att ha rånat en annan pojke i Sundsvall på hans mobiltelefon, genom att hota med misshandel honom samtidigt som han varit beväpnad med ett tillhygge, enligt åtalet. Han har också försökt tvinga sig till pojkes skoldator genom hot.

17-åringen och en av 15-åringarna misstänks också för att ha tagit nio mobiltelefoner, bankkort, två busskort och kontanter från elever på en skola i Sundvsall till ett värde av omkring 10 000 kronor.

Sammanlagt är de misstänkta för fem fall av stöld, varav ett fall av grov stöld, tre fall av övergrepp i rättsak och två fall av misshandel.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".