Johannes Skagius är nominerad till Årets nykomling. Foto: Aila Stefansdotter-Franck/SR

Många västernorrlänningar på Idrottsgalan ikväll

När den årliga idrottsgalan avgörs i kväll är flera av länets framgångsrika idrottsmän nominerade. Simmare, cyklister, friidrottare, hockeyspelare tävlar om utmärkelserna, och innebandylandslaget med två granlo-spelare har chans att ta hem prestigefyllda Jerringpriset. 

Från att vara nominerad till att slutligen vinna är ett stort steg, konkurrensen är nämligen mycket hård. 

Cyklisten Emma Johansson med rötterna i Sollefteå och tävlande för Härnösand ska känna sig stolt över att vara bland de fyra nominerade när det gäller Årets kvinnliga idrottare. Simmaren Sarah Sjöström och Abebe Aregawi, friidrott är favoriter.

När det gäller kategorin Årets manlige idrottare är Henrik Sedin bland de fyra. Golfaren Henrik Stenson och Johan Olsson, skidor, är favoriter i den klassen.

Lag Niklas Edin, Niklas är från Sidensjö, är nominerade till årets lag. Det svenska hockeylandslaget Tre Kronor är favoriter i den klassen. Skulle hockeyn vinna så är Erik Gustavsson, Daniel och Henrik Sedin vinnare. Alla tre bidrog starkt till VM-guldet 2013.

Sundsvallssimmaren Johannes Skagius är kandidat i kategorin Årets Nykomling. Han vann Junior EM-guld i bröstsim 2013. Favorit där är sprintern Irene Ekelund.

Galan avslutas med det mest prestigefyllda priset: Radiosportens Jerringpris.

Innebandylandslaget som vann VM-guld är bland de åtta kandidaterna som återstår. Där ingick Granlo-spelarna Robin Nilsberth och lagkaptenen Johan Samuelsson.

Tre Kronor finns även med här, men favoriter är Johan Olsson, Henrik Stenson och i även en viss Zlatan Ibrahimovic.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista