1 av 2
Richard Herrey och hans bröder sjöng inte bara, de busade också ... Foto: SVT Bild
2 av 2
En klassiskt busig skara syskon från tv-serien Den vita stenen. Foto: SVT Bild

Bråk och bus med syskonen - de bästa historierna

3:24 min

Det där med syskon är ju på gott och ont. Mestadels är det bara gott, men vem kommer inte ihåg bråken i baksätet på bilen då man var liten eller hur brorsan eller syrran retade en till vansinne? Vi efterlyste berättelser om syskonens bus och kiv. Bland annat avlöjade artisten och programledaren Richard Herrey att han var syskonskarans riktiga retsticka.

Och lyssnarna delade med sig av de mest häpnadsväckande, förfärande och underhållande historierna:

Hallo där, jag har fått golfboll i huvudet, väckarklocka i munnen, tandborsten i halsen men så slog jag honom i sidan så han slog bort en flisa ur en tand, har slagit av en piasavakvasts samt ett badmintonracket på honom men när någon av oss var sjuk då tyckte vi om varandra.
mvh brevbärare Bobaz

Hej på er i studion! Min bror Bror är 6 år äldre och han utnyttjade det när vi var små. På 50-talet var det inte så ofta vi fick läsk och jag minns särskilt en gång när vi skulle tävla om vem som drack snabbast (min brors förslag så klar)! Jag tokdrack för att vinna och när jag var klar hade han sitt kvar och kunde njuta av den goda läsken. Inte kul för mig! Ha en bra dag
Evy-Marie

Jag och min syster växte upp med en äldre bror som alltid var full i bus. Värst var det när han och hans kompisar lekte i en nybygge koja under en gammal jordkällare. Där hade det gjort en fängelsehåla med taggbuskgaller som de tyckte att de skulle ha en fånge i och självklart blev det jag som fick sitta där och vara rädd och gråta. Han lurade oss även att springa ner i skyddsrummet i källaren när man testade kommunlarmet. Vi hade även packning med oss, det skulle ju bli krig :)

Hej på er! Jag låste in min syster på hennes rum på öv. en avnlig skoldag. Tanken var att jag skulle lås upp innan jag gick till skolan, men glömde naturligtvis detta. Hon hängde ut genom fönstret och ropade. Till sist hörde en granne henne som kom till hjälp med en stege som hon fick klättra ut på. Om hon han borsta tänderna vet jag inte??? Hon var heligt förbannad på mig när vi träffades efter skoldagen.
Mvh Magnus Axemo

Sa till min lillebror att han skulle vara med i en skönhetstävling, vi var 2-3 år gamla. Så jag tog bajs och smetade in honom. Det tyckte han var kul så vi dekorerade rummet med det med, detta var sent på natten. Hade väldigt glada föräldrar när de vaknade.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista