1 av 7
Vinnarna Stina Mårtensdotter och Ludvig Forslund firar vinsten med klassen. Foto: Susanne Helsing/SR
2 av 7
Heliås lag får veta att de har vunnit. Foto: Susanne Helsing/SR
3 av 7
Stina Mårtensdotter och Ludvig Forslund, Heliås skola möter Edvard Wetind och Frida Johansson, Vibackeskolan. Foto: Susanne Helsing/SR
4 av 7
Edvard Wetind och Frida Johansson tävlar för Vibackeskolan. Foto: Susanne Helsing/SR
5 av 7
Stina Mårtensdotter och Ludvig Forslund tävlar för Heliås skola i Vi i femmans tredje kvartsfinal. Foto: Susanne Helsing/SR
6 av 7
Klass 5 B Vibackeskolan, Alnö. Foto: Karin Sörlin
7 av 7
Klass 5 Neptunus vid Heliås Sidsjö.
Vi i femman

Heliås friskola vann tredje kvartsfinalen

0:44 min

Klass Neptunus från Heliås naturvetenskapliga friskola vid Sidsjö segrade i den tredje kvartsfinalen i Vi i femman som avgjordes i aulan i Vibackeskolan på Alnö på tisdagskvällen.  

Läs mer om Vi i femman i P4 Västernorrland

De båda lagen, klass 5B från Vibackeskolan och klass Neptunus från Heliås friskola, hade exakt samma poäng länge i början av tävlingen. Men i halvtid hade klass Neptunus från Heliås dragit ifrån med två poäng och ställningen var då 18-16 till Heliås. 

Inför det sista avgörande tävlingsmomentet "Stegen" hade Heliås utökat ledningen och samlat ihop 28 poäng mot Vibackeskolans 17 poäng. 

Båda lagen svarade rätt på frågan och Heliås tog hem segern med totalt 29 poäng. Vibackeskolan, som kämpade väl, fick totalt 20 poäng.

På torsdag är det dags för den fjärde och sista kvartsfinalen. Då möter Solede Skola 5A i Kvissleby - Skönsmons skola 5C från Sundsvall. Vi direktsänder med start klockan 17. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista