Transportstyrelsen har ett lokalkontor i Härnösand för körkortsfrågor. Foto Ulla Öhman

20 jobb i farozonen när Transportstyrelsen utreder flytt från Härnösand

Transportstyrelsen utreder Härnösandskontorets framtid
1:31 min

Transportstyrelsen utreder just nu sin framtida organisation och det finns en risk att lokalkontoret i Härnösand med 20 anställda läggs ner.

Många befarar att Transportstyrelsen vill koncentrera sig i Örebro eller Stockholm.

-- Många är oroliga för sina jobb säger Daniel Andersson, en av de anställda. Det har heller inte sagts något om att de anställda skulle få följa med vid en eventuell flytt.

Nu på måndag, den 27:e, kommer en konsult till Härnösand för att undersöka hur kontoret fungerar. Daniel Andersson menar att det finns många goda anledningar till att ha kvar kontoret i Härnösand, det är effektivt och med låg personalomsättning.

Fred Nilsson som är kommunalråd i Härnösand säger samma sak och menar att det är bullshit när man säger att ledning och styrning blir bättre om fler jobbar på samma ställe, på samma kontor.  Nuförtiden sker ändå de flesta kontakerna via dator, säger han. Han ska träffa generaldirektören den 7:e februari.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".