Stiftelsen klara för spelning på Gröna Lunds stora scen.. Foto: TullaMaja Fogelberg/SR

Stiftelsen på Grönans stora scen i vår

Ångebandet Stiftelsens popularitet är stor. Nu har bandet bokats till en av landets klassiska scener; den 23 maj uppträder de på Gröna Lunds stora scen.

Förra året inleddes med att de vann en Grammis i kategorin Årets Låt för debutsingeln ”Vart jag än går”. Sedan dess har de varit etta på de flesta listor, passerat gränsen för sjufaldig platina för singeln och dubbelplatina för albumet ”Ljungaverk” samt fått sina låtar streamade över 70 miljoner gånger och släppt nya albumet ”Dopet”.

De gjorde sin allra första livespelning tillsammans på Gröna Lund under Sommarkrysset 2012, men de har aldrig haft en egen konsert på Stora Scen 

– När vi i höstas frågade våra Facebook-följare vilka artister de ville se på våra scener var Stiftelsen ett av de absolut mest önskade banden, säger Kenny Mattsson, programchef på Gröna Lund.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista