Kravallpolis spärrar av delar av Bergsåker. Foto: Ingrid Engsted Edfast/SR

Delar av Bergsåker i Sundsvall avspärrat

Börje Öhman: Det finns vapen i huset
1:36 min

Polisen försöker ta sig in i ett bostadshus i närheten av Österro skola i Bergsåker i Sundsvall, för att omhänderta en psykiskt sjuk man i 50-årsåldern. Enligt polisen kan mannen vara beväpnad. 

– Det finns vapen i huset där mannen befinner sig. Därför måste vi vara försiktiga, säger Börje Öhman, informationsansvarig vid polisen.

Området är avspärrat och boende närheten får inte komma in i sina hus.

– Mannen har tidigare varit föremål för polisingripande och uttryckt att han inte tycker om polisen. Därför är vi försiktiga. Fastigheten är säkrad så han kommer inte kunna lämna platsen. Det är ingen fara för allmänheten, säger Börje Öhman.

Polisen har en samlingsplats på skolan i Österro för de som bor i området.  Polisen kommer nu försöka prata med mannen för att få honom att komma ut ur bostaden.

– Vi kommer att kontakta honom per telefon. Kommer han inte ut kommer vi fortsätta förhandla. Vi har tiden på vår sida, så vi kan vänta, säger Börje Öhman.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".