Från vänster: Julia Eklund. Moa Viklund, Ebba Strandberg, Nathalie Ferno, Frida Gradin, Andrea Cordoba och Sarah Berglind. De är tillsammans med Emma Forslund och Victoria Samuelsson nio Modospelare som har blivit uttagna till U18-landslaget i ishockey. Foto: Billy Abraha

Många Modospelare till landslaget

1:36 min

Nio spelare från Modo har tagits ut till U18-landslaget på damsidan. Det innebär att nästan halva truppen består av spelare från samma klubb.

– Det betyder att Modo har en bra organisation, säger spelaren Ebba Strandberg.

Det är många Modospelare som är uttagna  till U18-landslaget som ska spela tre matcher i Ungern i februari. Det handlar om en målvakt, fyra backar och fyra forwards. En av dem är Ebba  Strandberg.

– Det är jätteroligt. Kul att få representera sitt land och tävla mot de bästa från andra länder, säger hon.

Även Andrea Cordoba är uttagen.

– Det ska bli riktigt roligt att få uppleva detta. Jag tycker att det här en stor grej, säger hon.   

Truppen består sammanlagt av 22 spelare, och nio av dem spelar för  Modo. Det är nästan halva truppen.  

– Det betyder att Modo har en bra organisation på damsidan. Framförallt så prioriterar Modo damerna mer än vad kanske andra klubbar gör. Till skillnad från andra klubbar så finns det både ett damlag och ett damjuniorlag här, säger Ebba Strandberg.

Samtliga Modospelare som är uttagna läser på hockeygymnasiet i Örnsköldsvik.  

Henrik Cedergren, förbundskapen för U18-landslaget, förklarar Modo-dominansen bland de uttagna på detta sätt:

– Det finns flera olika anledningar. Dels har de ett hockeygymnasium som har bra kvalité och som drar till sig bra spelare från hela landet. Sedan är det så att den träningsmiljö som de har är väldigt bra. Spelarna sporrar varandra och då växer man, säger han.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista