Fraktbolaget Green Cargo har varit kritiska mot signalsystemet ertms som används längs Botniabana. Kritiken gäller de kostnader det nya systemet innebär men också att bolaget anser att systemet är otillförlitligt. Foto: Anna Ahlström

Green Cargo behöver rekrytera i Västernorrland

1:14 min

Samtidigt som det statliga tåggodsföretaget Green Cargo har aviserat att en fjärdedel av de anställda kan få lämna sina jobb runt om i landet, så har företaget ett rekryteringsbehov av lokförare här i Västernorrland, enligt facket. 

– När det gäller lokförare i området så har vi ett behov av att rekrytera lokförare. Det beror på de kraftiga pensionsavgångarna, säger Stefan Bieder, ordförande på fackförbundet ST vid Green Cargo. 

Green Cargo har aviserat neddragningar med hela 600 personer i hela landet av dom totalt 2 200 anställda. Hur det kommer påverka de anställda i Västernorrland kommer stå klart först i början av mars.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista