1 av 2
Thomas Gradin. Foto: Karin Lönnå/Sveriges Radio
2 av 2
Thomas personliga sak och även hans egen uppfinning, den gula pluggen. Foto: Karin Lönnå/Sveriges Radio

Thomas gick från utbrändhet till att inspirera andra

"När människor har nytta av något jag gjort, då kommer kraften inifrån"
2:33 min

Han bor i Sörmoflo i Näsåker, Thomas Gradin. Han har gjort en livsresa från att vara maskinmekaniker och utbränd till att bli prisbelönt egenföretagare med hundratals idéer i huvudet till nya produkter. Inspirationen är central i hans liv både för honom själv och som något han vill ge andra.

Numera gör han affärer med alla möjliga länder runt om i världen. Thomas menar att vi ska ta vara på våra idéer, i stället för att vänta och sedan se någon annan förverkliga dem tio år senare. Det här är något han aktivt försöker inspirera andra till i vardagen. Energin får han själv i stora delar från den sociala dansen och mötet med glada människor där. Han har nämligen dansat sen tidiga år, och efter att ha varit utbränd är det dansen som hjälper honom att undvika energidränage.

– Det har varit som energikickar varje gång jag har varit ute på danser, och jag har varit ute runt i stort sett hela Sverige och dansat genom åren.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".