Landshövding Bo Källstrand har tre statliga styrelseuppdrag, bland annat som ordförande i Svenska Kraftnät. Foto Ulla Öhman

... men landshövdingen vill hellre festa hemma

3:38 min

Landshövding Bo Källstrand tror inte Västernorrland är bortglömt trots att vi inte bjuder till lyx-mingel på Grand Hotel som Västerbotten gjort i decennier.

– Vi är inte bortglömda och Västernorrland har många kontakter eftersom vi är ett stort exportlän, säger Västernorrlands landshövding Bo Källstrand.

Ändå gästade han själv Grand Hotel i Stockholm när Region Västerbotten bjöd in på sina sedvanliga Västerbottensdagar som pågår en bit in i februari.

Region Västerbottens Erik Bergkvist säger att nog borde de fyra nordligaste länen alla kunna samarbeta och utveckla minglandet i Stockholm så ministrar och andra högdjur får chansen att möta hela Norrland utan att förflytta sig utanför huvudstaden. Men den kroken nappar i alla fall inte Bo Källstrand på.

– Vi ska väl inte göra precis som Västerbotten. Det viktigaste är inte ett kalas. Det viktigaste är innehållet. Kan vi hitta något som är särplägat för vårt län så vore det ju trevligt. Ännu hellre att vi ordnar aktiviteter här uppe och bjuder in, säger Bo Källstrand.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista