Flera tips om utpressning och hot mot restaurangägare i Sollefteå

Polisen har fått in ett 20-tal tips med nya uppgifter som gäller mordbrand, utpressning, misshandel och hot i höstas och julas mot en restaurangägare i Sollefteå.

Tv-programmet Efterlyst tog upp fallet i gårkväll och redan under programmet kom flera tips in. 

Enligt spaningsledaren Lars Andersson vid polisen i Västernorrland är tipsen som kommit in bra och flera är mycket intressanta. Polisen har nu namn på personer som kan vara tänkbara gärningsmän. Polisen har också fått tips om grupperingar, som kan betyda kriminella nätverk.

Det var natten mot den 9 november som en restaurangägares hus brann ner till grunden i Bollstabruk, i närheten av Ytterlännäs kyrka. Polisen har konstaterat att den branden var anlagd. 

Polisen vet att restaurangägaren dessutom har blivit pressad på pengar och också blivit grovt misshandlad. Det var annandag jul som flera män trängde sig in i restaurangen efter stängning och misshandlade ägaren med ett tillhygge.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista