Brister i hygien på Länssjukhuset

1:14 min

Det brister i patienthygienen på Länssjukhuset i Sundsvall anser Kjell Jacobsson från Alnön. Som sängbunden patient kan man få kissa i en flaska och sedan bli bjuden på kaffe och smörgåsar utan att kunna tvätta sig däremellan. Det var precis vad som hände honom när han låg inne för operation

Nej, Kjell jacobsson är inte nöjd med hygienen på sjukhuset när man ligger till sängs och inte kan sköta sina behov på vanligt sätt. Det borde kunna finnas en liten handspritflaska vid varje patientbord, tycker han, en sådan kostar inte mer än sju kronor men skulle kunna vara till stor nytta för patienterna. Och kan inte landstinget ordna med detta så har han en egen idé:

- Om jag kan få något av våra företag i Sundsvall att sponsra med 70 000 kronor så skulle vi kunna ha 10 000 spritflaskor och visa att på Länssjukhuset värnar vi hygien och våra patienter, säger han. Jag jobbar med det nu.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista