1 av 2
Kommunhuset i Sundsvall är avspärrat. Även delar av parkeringen. Foto: Christer Suneson/SR
2 av 2
Kommunhuset i Sundsvall är avspärrat. Foto: Christer Suneson/SR

Sundsvalls kommunhus avspärrat

2:11 min

Ett paket har lämnats in till kommunhuset i Sundsvall som gör att man nu håller entrén och receptionen avspärrad. Polisens bombtekniker i Stockholm kommer flygas med helikopter till Sundsvall för att undersöka paketet ikväll.

Delar av Sundsvalls kommunhus spärrades av vid 13-tiden idag sedan en man lämnat in ett paket i receptionen. Enligt säkerhetschefen Gunnar Åberg var mannens beteende märkligt, vilket gjorde att man kontaktade polisen. Enligt polisen har inga hot uttalats i samband med att paketet lämnades in. 

Paketet låg fortfarande kvar i receptionen vid 17-iden. Hur länge kommunhuset kommer vara avspärrat är oklart.

– Vi bedömer inte att det finns anledning av evakuera, sa kommunens säkerhetschef Gunnar Åberg till vår reporter vid 15-tiden.

Polisen har varit i kontakt med sin bombgrupp i Stockholm som nu under eftermiddagen skickar hit två bombtekniker med polishelikopter. De beräknas komma till Sundsvall tidigast vid 18-tiden. 

När bombteknikerna är på plats kommer paketet att röntgas för att undersöka innehållet. Efter röntgen tar polisen beslut om hur paketet ska hanteras fortsättningsvis.

– Jag utgår från att kommunhuset kommer vara avspärrat under hela helgen, säger kommunens säkerhetschef Gunnar Åberg. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista