Nora Ängebrants SM silver gav mersmak och nu tror tränaren Roger Grimmer att det finns större medaljer att hämta framöver. Foto: Lennart Sundwall

SM silver gav mersmak för Nora

1:30 min

16 åriga Nora Ängebrant från Örnsköldsviks jujutsuklubb kvalade in som reserv till SM tävlingarna i Umeå. Hon kom hem med ett SM silver och nu är siktet inställt på medaljer i dom stora mästerskapen.

Träningslokalen ligger i en källare mitt i centrala Örnsköldsvik. 130 aktiva medlemmar där 20 tävlar regelbundet. Jujutsu handlar framförallt om självförsvar och där finns också den mer tävlingsinriktade delen som heter fightning.

Nora Ängebrant tävlar just i fighting

Efter Noras uppmärksammade SM silver i seniorklassen tvekar inte tränaren Roger Grimmer om de kommande målen för den här 50 kilo tunga 16 års tjejen från Örnsköldsvik:

-Jag är övertygad om att Nora kommer att återfinnas i tävlingar typ EM och VM åren framöver. Hon är en extrem talang som kommer att gå väldigt långt.

Roger Grimmer har varit med  i klubben i 30 års tid:

-Noras bedrift är det största som hänt i klubben. Själv hade jag tårar i ögonen när hon besegrade fjolårets SM vinnare i semifinalen.

Nora själv tar lugnt på all uppståndelse:

-Kul förstås och en sporre för mig i mitt fortsatta utövande.

-Junior EM i Lund i vår är min nästa stora uppgift, säger Nora!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista