Lag Sigfridsson. Foto: Christer Jonasson

Lag Sigfridsson laddar för OS i Härnösand och Sundsvall

3:45 min

Ett av Sveriges största medaljhopp vid OS i Sotji är damlandslaget i Curling. Eftersom alla fyra tjejerna i Lag Sigfridsson, som representerar Sverige, är från Härnösand och Sundsvall så tränas de sista taktiska dragen i Härnösands och Sundsvalls curlinghallar.

I det svenska OS-laget i Curling ingår förutom Margaretha Sigfridsson, Maria Wennerström, Christina Bertrup och Maria Prytz.

– Jag förstår nog inte vad vi ska i väg på för jag är inte ett dugg nervös. Vi har laddat annorlunda, bland annat i Las Vegas, säger Christina Bertrup.

För några veckor sedan vann laget EM-Guld och redan i mars spelar Lag Sigfridsson VM i Kanada. Det är viktigt med taktik och psykologi är och det vill till att hålla huvet kallt när det gäller så mycket och med en näst intill hysterisk fokusering på ett OS.

– Jag är som en dirigent och har huvudansvaret, men vi tar besluten i gruppen, säger Margaretha Sigfridsson, lagets skipper.

Länet har stolta anor när det gäller OS. Anette Norberg från Härnösand vann OS-Guld både 2006 och 2010.  En avgörande detalj är att lära sig hur isen är, och hur stenarna uppför sig i tävlingsarenan.

– Vi får inte glömma att njuta av det stora och vi är en trygg enhet, säger Maria Wennerström.

– Jag är en extrem vinnarskalle, jag tycker att det är kul att ha en press på mig. Vi måste våga gå för allt vad vi kan, säger Maria Prytz .

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista