Nya jobb i Sundsvall kan drabba Härnösand och Örnsköldsvik

5:59 min

Det blir ännu mer av kundcenter i Västernorrland. Ett bolag som fortsätter att satsa i länet är telekommunikationsbolaget Com hem med all sin nationella kunservice i länet. Men när kontoret öppnar i Sundsvall i vår kan det istället bli färre jobb i Härnösand och Örnsköldsvik.

Redan finns stora kundcenter i länet. I Ånge räddade SJ nyligen kvar arbetsplatsen, kraftbolaget Eon har ett stort kundcenter i Sollefteå, försäkringsbolaget Folksam finns i Kramfors sedan länge och Banken SEB startar i Sundsvall i år - bara några exempel.

Och nu ska telekommuniaktionsbolaget Com hem starta ett kundcenter även i Sundsvall - sedan tidigare finns man ju i Örnsköldsvik och Härnösand där det sammanlagt jobbar cirka 700 personer.

Men detta kan få konsekvenser. Linda Påhlsson, kundservicechef Com hem förklarar att en del av personalen pendlar till arbetsplatsen i exempelvis Härnösand och att de i vår kanske snarare ska jobba i Sundsvall. Hon kan heller inte säga om det totalt blir fler jobb i Västernorrland eller inte.

Lotte Nord

070 101 55 12

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista