1 av 5
Heliås friskola vann länsfinalen i Vi i femman. Stina Mårtensdotter och Ludvig Forslund tävlade i det vinnande laget. Foto: Susanne Helsing
2 av 5
Stina Mårtensdotter och Ludvig Forslund
3 av 5
Benjamin Ching och Tuva Bodén
4 av 5
Klass Neptunus vid Heliås friskola. Foto: Karin Lycke/SR
5 av 5
Domsjöskolan 5B har också tagit sig till finalen. Foto: Billy Abraha/SR
Vi i femman

Heliås friskola vann länsfinalen i Vi femman mot Domsjöskolan

2:05 min

Heliås naturvetenskapliga friskola vann en oerhört jämn länsfinal i Vi i femman mot Domsjöskolan. Resultatet blev 32-31.

Läs mer om Vi i femman i P4 Västernorrland

Idag avgjordes länsfinalen i Vi i femman i Birsta, och det var en oerhört jämn uppgörelse mellan Heliås friskola från Sundsvall och Domsjöskolan från Örnsköldsvik.

Domsjöskolan hade länge ledningen. Efter halva tävlingen stod det 21-18 till Domsjöskolan. Men ju längre tävlingen led desto starkare blev Heliås friskola. Inför sista frågan ledde Heliås med fyra poäng, och till slut vann skolan från Sundsvall med 32-31.

Det blir Heliås friskola som får representera Västernorrland och tävla vidare i Vi i femman, en match som avgörs mellan samtliga 25 länsvinnare på torsdag.

För Heliås friskola tävlade Stina Mårtensdotter och Ludvig Forslund, och för Domsjöskolan var det Benjamin Ching och Tuva Bodén som tävlade.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista