Cecilia Gralde (bilden beskuren). Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Cecilia Gralde tar oss med bakom kulisserna på Aktuellt

3:11 min

Vad säger de till varandra, Cecilia Gralde och Claes Elfsberg på SVT:s Aktuellt? Precis efter sändningen när de slår papperen i bordet och ser lite extra glada ut, men man hör inte vad de säger. Visst har du funderat? Och vem väljer deras kläder? Vi ringde upp Cecilia för att äntligen få en glimt bakom kulisserna på Aktuellt-redaktionen.

Cecilia, som började sin karriär på SVT:s Mittnytt 1995, förklarar att det inte är någon särskilt spännande konversation det handlar om. En kommentar om hur det gick eller en kort fråga till kollegan om hur maratonträningen går. Men det gäller att inte bli för privat, för mikrofonerna kan ju av misstag vara på.

Vem väljer kläderna då? Valet görs i samråd med en erfaren stylist.

– Det är allvarliga saker vi pratar om, så man vill inte se ut som om man ska gå på fest och man kommer hem till folks vardagsrum, så man vill vara lite extra fin. Man ska inte behöva tänka på kläderna utan på vad man ska berätta för tittarna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista