Större seriekrock på E4:an

Flera trafikolyckor, varav en seriekrock med sex bilar inblandade, inträffade på E4:an vid Birsta norr om Sundsvall under onsdagskvällen.

Seriekrocken inträffade vid 22-tiden vid E4:an i höjd med Birsta där sex bilar var inblandade. Strax därefter krockade två bilar med varandra ett hundratal meter söder om olycksplatsen, vid Bydalen. Även en singelolycka inträffade på samma sträcka, då en bil körde av vägen.

– Det är rejält halt på platsen, säger Robert Öhman, vakthavande befäl vid polisen i Västernorrland.

Sammanlagt nio fordon och 13 personer var inblandade i de tre olyckorna. Två personer har förts till sjukhus, men de ska inte vara allvarligt skadade, enligt polisen.

Trafikverket åkte till platsen för att sanda och salta, och på grund av olyckornas omfattning skickade Trafikverket ut en olycksplatsansvarig.

Ett omfattande bärgningsarbete med flera bärgare inleddes vid 23-tiden. Strax efter klockan ett på natten var bärgningsarbetet klart och vägen öppen igen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista