Fotomontage: Helena Andersson/Sveriges Radio

Elvy Söderström positiv till att arrangera OS

1:25 min

Örnsköldsviks kommunalråd socialdemokraten Elvy Söderström, välkomnar idén om ett vinter-OS med Umeå. Det var Umeås kommunalråd Marie-Louise Rönnmark som igår kläckte idén att arrangera vinter OS med Örnsköldsvik och Östersund-Åre, efter framgången med Umeå som Europas kulturhuvudstad. 

Elvy Söderström poängterar att sist Örnsköldsvik anordnade ett OS, Paralympics 1976, så var det ett OS som verkligen stod upp för den olympiska idén.
Något som Elvy Söderström menar har gått förlorad i Ryssland och Brasilien, med tanke på hur mycket pengar som plöjs ner i nya anläggningar, medan folket i övrigt har det svårt ekonomiskt.

- Om vi i Norrland tar ordning på det anläggningar vi har och återgår till något som handlar om den olympiska rörelsen och gör det vettigt. Ja, då tycker jag vi kan prata om det, säger hon till P4 Västernorrland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista