Conny Bäckströms grupp Pink Pistols längst upp till höger, hör du i Melodifestivalens deltävling 2. Foto: Ronnie Ritterland / Sveriges Radio

Conny från Härnösand har ett budskap i Melodifestivalen

2:16 min

På lördag är det dags för den andra delfinalen i Melodifestivalen. Även den här gången är Västernorrland representerat, i form av Conny Bäckström från Härnösand. Han deltar som medlem i Pink Pistols och numret "I am somebody" handlar framför allt om budskapet att alla är lika mycket värda.

Conny känns igen från bland annat After Dark, men Pink Pistols har valt ett renare och mindre glittrigt nummer än vad folk kanske förväntar sig. Han och de andra i gruppen tycker att det är extra viktigt att fokusera låtens innehåll nu.

– Med allt som händer i Ryssland och Uganda och hela världen, vi kände att vi måste bidra med någonting om vi ska söka till det här "spektaklet", så det viktigaste är att få ut vårt budskap.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista