Foto Tommy Engman/SR.

Totalstopp för kontanter på länets bussar

Från klockan fem på onsdagsmorgonen är det stopp för kontanter på alla bussar i hela länet. Det efter att en busschaufför rånades på dagskassan på en buss i Sundsvall förra veckan. Det är facket Kommunal som gått ut med ett så kallat skyddsstopp.

Stoppet gäller bussar i linjetrafik hos KR Trafik AB, Ceris Resor AB, Veolia Sverige AB och Byberg & Nordin Bussresor AB i Västernorrland och även Linje 10 mellan Örnsköldsvik-Umeå.  

– Vi har länge påtalat den ökade hotbilden mot bussförare utan att arbetsgivarna vidtagit tillräckliga åtgärder. Många bussförare är oroliga för kontanthanteringen i samband med biljettförsäljningen och nu känner vi att det gått så långt att vi måste agera, säger Ernst Åslund, regionalt skyddsombud Kommunal Mellersta Norrland. 

Din Tur hänvisar nu resenärerna till alternativen betalkort, mobilbiljetter, förköpta biljetter på förköpsställen eller reskort.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista