Magnus Söderström på MIVA tycker att det är ett problem att personer slänger kanyler och knivar sopkärlen. Foto: Billy Abraha

Uppmaningen: Inga kanyler i sopkärlen

1:09 min

Kasta inte kanyler och knivar i sopkärlen. Det är en uppmaning från det kommunala bolaget Miljö och vatten i Örnsköldsvik, MIVA.

– Vår personal kan smittas av kanylerna, säger Magnus Söderström, driftledare för hushållsinsamlingen.

I Örnsköldsvik har det varit problem med att personer lägger stickande föremål, som exempelvis knivar och kanyler i sopkärlen. Det utgör en arbetsmiljörisk för personalen på det kommunala bolaget Miljö och vatten i Örnsköldsvik, MIVA.

Bolaget uppmanar därför nu medborgare att ta hand om sitt avfall ordentligt. Exempelvis ska knivar sorteras som metall, och kanyler ska lämnas till apotek i speciella plastbehållare.

– Vi tänker på arbetsmiljön för förarana så att de inte gör illa sig eller får någon smitta av kanylerna. Det ska inte förekomma kanyler och skärande föremål i sopkärlen, säger Magnus Söderström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista