Foto: Claudio Bresciani / TT

Drömstarten gav premiärseger

0:53 min

Det såg ut att bli en bekväm resa. Men två tjeckiska lyckominuter gjorde att OS-premiären blev till en obehaglig upplevelse, med ett lyckligt slut.

Sverige fick en drömstart på OS-premiären mot Tjeckien.

Efter dryga tio minuters spel tryckte målsprutande backen Erik Karlsson iväg ett jätteskott, som tack vare Daniel Alfredssons uppoffrande spel framför mål, letade sig in.

Fem minuter senare var det dags igen. Direkt efter ett power play trampade Patrik Berglund förbi sin back och avlossade ett snabbt avslut som satt i första krysset.

Den svenska drömhockeyn fortsatte sedan i den andra perioden. Allt gick Tre Kronors väg. Henrik Zetterberg satte 3-0 och Erik Karlsson pricksköt in fyran.

Då vaknade Tjeckien.

Marek Zidlicky reducerade till 4-1 och bara minuten senare satte gamle Jaromir Jagr 4-2.

Sverige var i gungning och fler tjeckiska mål låg i luften. Men Tre Kronor redde ut stormen och tack vare den lysande inledningen blev premiären till en succé. På fredag rullar OS-turneringen vidare, då väntar Schweiz.

– Vi spelade bra tills dess att de gör 4-1, sen faller vi ihop litegrann. Men det kändes ändå ganska säkert tycker jag, summerar Daniel Sedin för Radiosporten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista