Foto: TT

Viktig seger för curlingdamerna

1:31 min

Lag Sigfridsson från Västernorrland glider långsamt men säkert mot semifinal och spel om OS-medaljerna. Tredje segern av fyra möjliga kom mot svåra Schweiz på torsdagsmorgonen då lag Sigfridsson vann med 9-8.

– Det var en jättebra match, det kändes som om vi hade greppet och de fick kämpa lite mer än oss. Till slut blev det lite jämnare än vad matchen kändes, säger Sigfridsson till Radiosporten.

Sverige vann två omgångar med 3-0, Schweiz en med samma siffror. Men lag Sigfridsson styrde större delen av spelet. Och med matchens sista sten drog Maria Prytz in poängen som gav 9-8.

I eftermiddag väntar Danmark.

– Det gäller att hela tiden lära sig isen och stenarna ännu mer, så att man vet hur man ska spela för att få sternarna exakt dit vi vill. Vi vill spela lite bättre under hela veckan, säger Sigfridsson och berättar att det blir mat, vila och sol inför matchen mot Danmark.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista