Foto: Billy Abraha

Glenn Nordlund förstanamn i Ö-vik - efterträder Elvy Söderström

2:10 min

Glenn Nordlund är Socialdemokraternas förstanamn i Örnsköldsvik. Det innebär att det i princip är klart att han efterträder Elvy Söderström som kommunstyrelsens ordförande om partiet vinner valet.

– Jag känner ett väldigt starkt stöd, säger han.

I dag presenterade Socialdemokraterna i Örnsköldsvik sina kommunfullmäktigelistor. Glenn Nordlund (S) är partiets förstanamn. Det innebär att det nu i princip är klart att han efterträder Elvy Söderström (S), kommunstyrelsens ordförande i Örnsköldsvik, som ska ta ett steg tillbaka från kommunpolitiken.

– Det är en signal att partiet har ett stort förtroende för mig. Den som står överst på listan brukar ha ett uppdrag som kommunstyrelsens ordförande, och jag vill gärna ha det uppdraget. Men just nu har partiet inte bestämt vem som ska ha uppdraget, utan det kommer att ske senare i vår, och det ska ske på ett demokratiskt sätt.

Finns det någon annan personer som är ett alternativ till få det här uppdraget?

– Jag känner inte att det finns någon som har klivit fram och sagt att den vill ha den här uppgiften.

 Det beslut som partiet ska ta senare i  vår, är inte det bara en formalitet i sådana fall?

– Du får beskriva det som du vill, men vi fattar demokratiska beslut i vårt parti, och det är så vi vill ha det, säger Glenn Nordlund.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista