Patrik Nordkvist, hotelldirektör i Örnsköldsvik, tycker att det är viktigt att Örnsköldsvik får vara med och arrangera evnemang som Melodifestivalen även i framtiden. Foto: Billy Abraha

Melodifestivalen gynnar handeln i Örnsköldsvik

Camilla Schildt: Det är som en folkfest
1:43 min

På lördag är det dags för Melodifestivalen i Örnsköldsvik. Många personer besöker kommunen den här veckan och det gynnar både handeln och hotellnäringen.

Hur tycker du det är när Melodifestivalen kommer på besök? Kommentera!

Patrik Nordkvist, som är hotelldirektör på ett hotell i centrala Örnsköldsvik, säger att hotellet är fullbelagt, och att det förmodligen ser ut på samma sätt på alla hotell och vandrarhem runt om i kommunen just nu. Det är ungefär 250 tillresta personer som på något eller annat sätt jobbar med Melodifestivalen.

– Vi får gäster som kommer hit, inte bara de som vill se evenemanget, utan även personer som jobbar med produktionen. Den här typen av evenemang är viktiga. Det kan göra att personer får upp ögonen för Örnsköldsvik och väljer att komma tillbaka hit, säger Patrik Nordkvist.

Camilla Schildt är markandsansvarig för galleriorna i centrala Örnsköldsvik. Hon säger att melodifestivalveckan gynnar handeln i kommunen.

– Det kommer att vara mycket folk i rörelse så jag tror att handeln kommer känna av att det är mer tryck, säger hon.

En av alla som har åkt till Örnsköldsvik för att följa Melodifestivalen är Bengt-Urban Fransson, ordförande för Melodifestivalklubben.

– Det märks verkligen när man är ute på stan att det är Melodifestival. Man spelar schlagermusik i caféerna och det är lite glitter och glamour i skyltfönstren, säger han.   

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".